');

شناخت زبان و ادبیات فارسی

برای یافتن بازار کار خوب و آشنایی نزدیکتر با رشته زبان و ادبیات فارسی و تحقق هدف خود برای تحصیل در این زمینه و کسب تخصص مربوطه با پژوهش ساوالان.. همراه باشید.

برای یافتن بازار کار خوب و آشنایی نزدیکتر با رشته زبان و ادبیات فارسی و تحقق هدف خود برای تحصیل در این زمینه و کسب تخصص مربوطه با پژوهش ساوالان.. همراه باشید.

ثبت سفارش سفارش پایان نامه
درخواست استخدام سفارش پایان نامه

جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | 21:27  0 نظر   1834 بازدید


شناخت رشته و پایان نامه زبان و ادبیات فارسی

ورود به صفحه اصلی سایت گروه مشاورین پژوهشی پژوهش ساوالان..ورود به صفحه ثبت سفارش سایت گروه مشاورین پژوهشی پژوهش ساوالان..

برای یافتن بازار کار خوب و آشنایی نزدیکتر با رشته زبان و ادبیات فارسی و تحقق هدف خود برای تحصیل در این زمینه و کسب تخصص مربوطه با پژوهش ساوالان.. همراه باشید.

بسیاری لغات و واژگان اصیل و کهن زبان فارسی را به جهت ورود لغات نامانوسی همچون انگلیسی و بعضا عربی، از کف داده ایم. زبانی که اکنون به آن تکلم می کنیم، مملو از واژه گانی است که اصالت را از آن ربوده است. نمود این سخن همین چند خط نگارش ما است که، " اظهر من الشمس " است.

فرهنگستانی که اکنون به نام " فرهنگستان زبان و ادب فارسی " گاه و بی گاه از آن نام برده می شود، و مسول درست نویسی ها و درست حرف زدن های ما است! برای نخستین بار در سال 1333 بود که شخصیتی به نام محمد علی فروغی، که ادیب و صاحب فن ساستمداری در عرصه حکومت در زمان معاصر بود، " فرهنگستان اول" را از باب اصلاح زبان و خط الرسم فارسی بنا نهاد.

قبل از رسیدن نوبت به تاسیس " فرهنگستان زبان و ادب فارسی" آن هم به قصد " حفظ قوت و اصالت زبان فارسی"، و " پروردن زبانی مهذب و رسا" برای بیان اندیشه ها، "رواج زبان و ادب فارسی"، و "ایجاد نشاط و بالندگی در زبان فارسی"، این مرز و بوم به خود فرهنگستان دوم را نیز دیده است. مرکزی که به سال 1347 تا 1360 ساختار آن تشکیل و بنا شده بود. آخر این داستان فرهنگستان زدن ها! سرانجام بعد از گذر از انقلاب اسلامی ایران که 1357 را به یاد می آورد، با ترکیب هر دو مجموعه به نام و نمود واحدی زیر نام " فرهنگستان زبان و ادب فارسی" گردهم آمدند.

بودند صاحبان نامی که آوازه ای به اندازه یک جهان را بر پیکر خود حمل کردند و اکنون نیز فرهنگ پارسی ایران به جای دادن آنان در دل خود، به خویشتن می بالد. بزرگانی چون: شاهنامه فردوسی، گلستان و بوستان سعدی و دیگر آثار ایشان و نویسندگان معاصری چون عبدالحسین زرین کوب ، جلال آل احمد، هوشنگ ابتهاج و پروین اعتصامی و خیل عظیمی از فارسی زبانان شهیر دیگر ، جملگی در بارور ساختن زبان فارسی، دنیای امروز را متحیر ساخته اند.

رشته زبان و ادبیات فارسی بازار کاری دارد یا نه؟

فارغ التحصیلان رشته زبان و ادبیات فارسی بعد از اتمام دوره دانشگاه علارغم امکان پی گیری شغل معلمی، در مراکز دولتی و خصوصی در شغل هایی همچون مترجمی و نقد ادبی می توانند جایگاهی برای خود داشته باشند.

بخواهیم مراکزی که به این رشته نیاز دارند را شماره کنیم، بسیار زیاد خواهند بود؛ همچون: فرمانداری، شهرداری، استانداری و بخشداری در سمت هایی مثل کارشناس فرهنگی و یا حتی به عنوان شهردار و بخشدار، نویسنده ، فعالیت در چاپ و نشر ، ثبت اسناد ، ویراستار ، در مرکز تولید صدا و سیما ، کار در کتابخانه ها ، اشتغال در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و خلق آثار ادبی ، گویندگی ، روزنامه نگاری و غیره مشغول به کار شوند.

رشته زبان و ادبیات فارسی همچون همه رشته های دانشگاهی، مشتمل بر درس های عمومی و تخصصی است.

دروس تخصصی: تاریخ قرآن و حدیث در ادب فارسی ، تاریخ ادبیات (1) ، تاریخ ادبیات(2) ، تاریخ ادبیات (3) ، تاریخ ادبیات(4) ، سبک شناسی1 نظم ، سبک شناسی 1 نثر ، مبانی عرفان و تصوف ، معانی و بیان 1 و معانی و بیان 2

رشته زبان و ادبیات فارسی در مقاطع فوق لیسانس- کارشناسی ارشد - و دکتری به گرایش های زیر تقسیم پذیر است:

مقطع کارشناسی ارشد:

ادبیات پایداری/ ادبیات تطبیقی/ ادبیات عامه/ آموزش زبان فارسی/ ادبیات روایی/ ویرایش و نگارش/ نظریه و نقد ادبی/ ادبیات معاصر

مقطع دکترا:

1-ادبیات حماسی/ 2-ادبیات غنایی/ 3-ادبیات عرفانی/ 4-آموزش زبان فارسی


بازار کار رشته زبان و ادبیات فارسی

معرفی و بررسی آینده شغلی رشته زبان و ادبیات فارسیشناخت زبان و ادبیات فارسی

زبان و ادبیات فارسی از شاخه های گروه علوم انسانی است. دانشجویان و فارغ التحصلان رشته زبان و ادبیات فارسی که سال ها مباحثب مرتبط به واژگان، سخن، معانی و آثار ادبی را فراگرفته اند، فرصت دبیری این رشته را بدست خواهند آورد. البته بماند که اقبالشان به جذب در رشته تخصصی روی بیاورد یا نه!

دانشجویان در طی سال های تحصیل در دانشکده های زبان و ادبیات فارسی آن هم در مقطع لیسانس یا کارشناسی، 4 چهار سال را با 148 واحد درسی پشت سر خواهند گذاشت. در این 4 سال گرایش خاصی را از رشته تخصصی زبان و ادبیات فارسی، تجربه نخواهند کرد. یعنی همه مواد درسی به شکل عمومی برای همه علم آموزان این رشته تدریس خواهد شد.

بحث گرایش های تخصصی در رشته زبان و ادبیات فارسی، به مقاطع بالاتر سرایت می کند. یعنی در مرحله کارشناسی ارشد، همان فوق لیسانس و البته بالاتر تا دکتری نیز امکان انتخاب شاخه های تخصصی از رشته زبان و ادبیات فارسی به فراخور مقطع تحصیلی، که بالاتر از کارشناسی باشد، وجود دارد.

عموما در مقاطع کارشناسی، اغلب رشته ها در علوم انسانی پایان نامه یا تحقیق آخر ترم از لیسانس را ندارند. اما برحسب ملاحظاتی که در برخی رشته ها و بنا به سیاست ها دانشگاه ها، ممکن است دانشجو با شمایلی از انجام پایان نامه رشته تحصیلی خود مواجه شود. در رشته زبان و ادبیات فارسی نیز این رویه وجود دارد.

بنابراین در انجام پایان نامه رشته زبان و ادبیات فارسی، دانشجو دشواری ها و سخت گیری های مطرح در روش تحقیقی که برای مقاطع بالاتر همچون انجام پایان نامه های کارشناسی ارشد در رشته زبان و ادبیات فارسی و رساله دکتری در رشته زبان و ادبیات فارسی وجود دارد را تجربه نخواهد کرد.

یعنی پایان نامه های کارشناسی این رشته و اغلب رشته های علوم انسانی و حتی دیگر رشته های ریاضی و فنی مهندسی و تجربی و علوم پایه و .. بیشتر به تحقیق ساده کلاسی شباهت دارند تا انجام تخصصی پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری.

برای ورود به این رشته در دانشگاه، با داشتن مدرک دیپلم سال چهارم نظام قدیم و یا پیش دانشگاهی نظام اخیر و با مدرک سال چهارم یا تکمیلی نظری دوم، می توانید با شرکت در " کنکور سراسری "، و کسب حدالاقل نمراتی که برای این رشته در فضای دانشگاه ها از قبیل دانشگاه های با تعرف روزانه، دانشگاه های شبانه (پولی)، دانشگاه های پیام نور(پولی)، دانشگاه های پردیس(پولی در حد دانشگاه های آزاد و چه بسا با هزینه های بیشتر) و .. در نظر گرفته می شود، اقدام کنید.

درس های تخصصی برای رشته زبان و ادبیات فارسی در دوران کارشناسی را می توان به شکل زیر برشمرد:

لیست دروس مقطع کارشناسی رشته زبان و ادبیات فارسی

دروس عمومی

اندیشه اسلامی1 و 2 – انسان در اسلام – حقوق اجتماعی و سیاسی در اسلام – فلسفه اخلاق – اخلاق اسلامی – آیین زندگی – عرفان عملی اسلام – انقلاب اسلامی ایران – آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران – اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) – تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی – تاریخی تحلیلی صدر اسلام – تاریخ امامت – تفسیر موضوعی قرآن – تفسیر موضوعی نهج‌البلاغه – زبان خارجه – جمعیت و تنظیم خانواده – تربیت بدنی1 و 2

دروس اصلی

نظم1 ق1 رودکی و منوچهری – نظم1 ق2 فرخی و کسایی – نظم2 ق1 رستم و سهراب – نظم2 ق2 رستم و اسفندیار – نظم2 ق3 سی قصیده ناصرخسرو – نظم3 ق1 خاقانی – نظم 3 ق 2 مسعود سعد – نظم 3 ق3 نظامی – نظم 4 ق 1 مثنوی1 – نظم 4 ق 2 مثنوی2 – نظم 4 ق3 منطق الطیر – نظم 4 ق 4 حدیقه سنایی – نظم 5 ق1 بوستان سعدی – نظم5 ق 2 غزلیات سعدی – نظم 5 ق3 حافظ 1 – نظم 5 ق 4 حافظ 2 – نظم 5 ق 5 صائب – نثر1 تاریخ بیهقی – نثر2 ق1 سیاست نامه و قابوسنامه – نثر2 ق 2 کشف الاسرار – نثر3 ق1 کلیله و دمنه1 – نثر3 ق2 کلیله و دمنه2 و4 مقاله – نثر3 ق3 گلستان سعدی -نثر4 ق1 مرصادالعباد – قرائت عربی 1 و 2 و 3 و4 و 5 – قواعد عربی1 و 2 و 3 و 4 – زبان تخصصی1 و 2 – ادبیات معاصر نظم – ادبیات معاصر نثر – متون تفسیری – آشنایی با علوم قرآنی

دروس تخصصی

معانی و بیان 1 و 2 – مبانی عرفان و تصوف – تأثیر قرآن و حدیث در ادب فارسی – تاریخ ادبیات1 و 2 و 3 – سبک‌شناسی1- نظم – سبک‌شناسی2- نثر

دروس انتخابی

غزلیات شمس – نثر 5 ق1 روزبهان و سهروردی – نثر5 ق 2 عین القضات – روش تحقیق2 – کلیات فلسفه اسلامی – مقدمات زبان‌شناسی – انقلاب اسلامی و زمین‌های ادبی آن – انواع ادبی – آشنایی با علوم اسلامی

ادامه تحصیل در رشته زبان و ادبیات فارسی تا چه مقطعی امکان پذیر است؟

علاقه مندان به رشته زبان و ادبیات فارسی می توانند پس از دریافت مدرک کارشناسی در آزمون سراسری کارشناسی ارشد شرکت کنند و در این مقطع ادامه تحصیل دهند و پس از اتمام تحصیل در این مقطع جذب مراکز علمی ، فرهنگی کشور شوند.طول دوره تحصیل در رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی ارشد 2.5 سال نیم در نظر گرفته شده است. طول هر نیمسال 18 هفته و هر واحد درسی به مدت 17 ساعت در یک نیمسال خواهد بود. رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی ارشد گرایش هایی نظیر ادبیات حماسی، ادبیات غنایی ادبیات عرفانی و ادبیات تعلیمی را در برمی گیرد و در برخی از دانشگاه ها نیز گرایش های جدیدی مانند ادبیات تطبیقی ، ادبیات کودک و نوجوان و … افزوده گردیده است.امکان تحصیل در رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع دکتری نیز وجود دارد و دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی در برخی از دانشگاه های کشور تدریس می شود. فارغ‌ التحصیلان مقطع دکتری نیز می توانند در مراکز علمی و پژوهشی کشور و یا به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها به تحقیق و تدریس در دانشگاه بپردازند.

بررسی بازار کار و آینده ی شغلی رشته زبان و ادبیات فارسی

پیش از انتخاب رشته ، آگاهی از بازار کار و آینده ی شغلی رشته مورد نظر از موارد بسیار مهمی است که باید داوطلبان در نظر داشته باشند.در رابطه با بازار کار و آینده ی شغلی رشته زبان و ادبیات فارسی باید بگوییم که بازار کار این رشته به میزان توانمندی و قابلیت فارغ التحصیلان بستگی دارد.فارغ التحصیلان رشته زبان و ادبیات فارسی پس از اتمام دوره تحصیل خود می توانند شغل معلمی را انتخاب کنند و یا به عنوان منتقد ادبی یا مترجم و یا در مراکز آموزشی و همچنین در مراکزی مانند فرمانداری، شهرداری، استانداری و بخشداری به عنوان کارشناس فرهنگی و یا حتی به عنوان شهردار و بخشدار و … نویسنده ، فعالیت در چاپ و نشر ، ثبت اسناد ، ویراستار ، در مرکز تولید صدا و سیما ، کار در کتابخانه ها ، اشتغال در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و خلق آثار ادبی ، گویندگی ، روزنامه نگاری … مشغول به کار شوند.برای آگاهی از آخرین رتبه قبولی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سراسری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی ایران مشاوره تماس بگیرید و پاسخ تمامی سوالات خود را دریافت کنید.


منبع:

https://www.yjc.ir/fa/news/6625545

https://iranmoshavere.com

واژه‌گان کلیدی: شناخت انجام پایان نامه زبان و ادبیات فارسی/ مراحل تحصیل در دانشگاه در رشته زبان و ادبیات فارسی​ / ترجمه انجام پایان نامه رشته زبان و ادبیات فارسی

منبع: پژوهش ساوالان.. SELCO.IR


یک پیشنهاد خوب از بخش آموزش پژوهش ساوالان؛

همین حالا برای ثبت سفارش خدمات آنلاین پژوهش ساوالان و قیمت‌گذاری رایگان کلیک کنید.

تماس با کارشناسان پژوهش ساوالان: 3007 6600 021/ 01 25 40 55 021/ سامانه پیامکی: 5000203241 / تلگرام 88 16 839 0912

تماس مستقیم: 3007 6600 021/ 01 25 40 55 021/ 88 16 839 0912/ 56 07 574 0930 / بازرسی: 61 07 574 0930

قیمت‌گذاری و مشاوره به صورت رایگان است.


درباره خدمات آنلاین پژوهش ساوالان:

  • | پژوهش ساوالان | چاپ و پذیرش مقالات در ژورنال ها و مجلات تخصصی ISI،ISC و بین المللی

  • | پژوهش ساوالان | ترجمه تخصصی انگلیسی و فارسی - ترجمه فوری - ترجمه عربی

  • | پژوهش ساوالان | ویراستاری فوری نگارشی و محتوایی پروژه های سازمانی و دانشگاهی و عمومی

  • | پژوهش ساوالان | تایپ فوری فارسی و انگلیسی و لاتین و عربی و رسم اشکال و جداول و نمودار و ..


همین حالا برای ثبت سفارش خدمات آنلاین پژوهش ساوالان و قیمت‌گذاری رایگان کلیک کنید.

تماس با پژوهش ساوالان: 3007 6600 021/ 01 25 40 55 021/ سامانه پیامکی پژوهش ساوالان: 5000203241


ورود به جذاب ترین کانال پژوهشی و سرگرمی، "پژوهش ساوالان".. SELCO.IR

ورود به جذاب ترین کانال پژوهشی و سرگرمی پژوهشی، پژوهش ساوالان..  SELCO.IR

مشاوره آنلاین تخصصی پروژه های پژوهشی و سازمانی و دانشگاهی

ورود به صفحه اصلی سایت گروه مشاورین پژوهشی پژوهش ساوالان.. ورود به صفحه ثبت سفارش سایت گروه مشاورین پژوهشی پژوهش ساوالان.. ورود به صفحه درخواست استخدام سایت گروه مشاورین پژوهشی پژوهش ساوالان..
ورود به صفحه تماس با ما سایت گروه مشاورین پژوهشی پژوهش ساوالان.. ورود به صفحه تبادل لینک سایت گروه مشاورین پژوهشی پژوهش ساوالان.. برای ورود به تلگرام پژوهش ساوالان کلیک کنید..

دیدگاه خود را بیان کنید