');

صفحه آرایی کتاب

صفحه آرایی,صفحه آرایی کتاب,نشر کتاب,چاپ کتاب,صفحه آرایی تخصصی کتاب,صفحه آرایی کتاب با ورد,صفحه آرایی کتاب با ایندیزاین,صفحه آرایی فوری کتاب,صفحه آرایی فوری رمان,صفحه آرایی کتاب دانشگاهی,صفحه آرایی استاندارد کتاب,صفحه آرایی فوری پایان نامه,صفحه آرایی مقاله,صفحه آرایی مجله,صفحه آرایی بروشور,صفحه آرایی روزنامه,شرکت صفحه آرایی,موسسه صفحه آرایی,سایت صفحه آرایی,مرکز صفحه آرایی

صفحه آرایی کتاب در انتشارات پژوهش ساوالان و سایت سلکو

ثبت سفارش سفارش پایان نامه
درخواست استخدام سفارش پایان نامه

  سه‌شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ | 19:40   2 نظر    بازدید


آموزش صفحه آرایی کتاب در ورد به فارسی روان

در این بخش، چگونگی صفحه آرایی کتاب در محیط ورد آموزش داده شده است. علاوه بر این، نکات مهمی را که به صفحه آرایی پایان نامه مربوط است، آموزش خواهیم داد.

از جمله مواردی که در این مقاله به آن پرداخته ایم عبارتند از:

  • استفاده از استایل ‌ها برای قالب ‌بندی متن،
  • نحوه فصل‌ بندی کتاب،
  • چگونگی گذاشتن سرصفحه و پاصفحه (هدر و فوتر)،
  • شماره صفحه و تنظیم فهرست مطالب در نرم افزار ورد.

این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا کتابی تنظیم کنید که:

  • صفحه های زوج و فردش، سر صفحه متفاوتی داشته باشند؛
  • فصل ها از صفحه های فرد یا دلخواه شما شروع می‌شوند؛
  • متن سر صفحه ها با عوض شدن فصل ها نیز تغییر می کنند.
  • همچنین درخواهید یافت که چگونه صفحه های اول فصل ها فاقد سر صفحه هستند یا سر صفحه متفاوتی دارند.

با مطالعه این متن خواهید توانست پایان نامه خود را بر اساس شیوه نامه دانشگاه خود صفحه آرایی و تنظیم کنید.

البته گفتن این نکته ضروری است که برای استفاده از این آموزش، باید آشنایی متوسطی با محیط ورد داشته باشید؛ چراکه در اینجا به مبحث های مقدماتی اشاره ای نشده است.

متن پیش رو، نکات مهم مربوط به صفحه آرایی کتاب را بیان می کند. کتاب هایی که گرافیک سنگینی ندارند، نرم افزار ورد می تواند به آسانی صفحه آرایی آنها را انجام دهد. ولی کتاب های دیگر که گرافیک آنها بالا است، با استفاده از برنامه صفحه آرایی Indesign انجام می شود.

در یک نگاه کلی در صفحه آرایی باید این موارد لحاظ شوند:

- قطع کتاب در صفحه آرایی باید مشخص شود: قطع رقعی، ویری، رحلی، خشتی، جیبی، پالتویی و غیره

- فهرست مطالب باید تنظیم شود.

- به کاربردن ایده های بهتر و مبتکرانه در صفحه آرایی

- زیبایی کار صفحه آرا در تفاوت و در عین حال رعایت استاندارد صفحه بندی متون است.

- و بسیاری کارهای دیگری که در هرچه بهتر شدن یک کار نیاز است.

خود آزمونی برای سنجش تسلط به صفحه آرایی استاندارد کتاب یا پایان نامه، مقاله و غیره

نمونه کار در قالب آزمون از خود باید یک کتاب کامل باشد.

آنچه باید در نظر بگیرید، متن کامل یک اثر است و با این فرض که بعد از تایید متقاضی به مرحله صحافی خواهد رسید.

لذا کتاب کاملی را انتخاب کنید و در دو قطع وزیری و رقعی و حتی قطع های دیگر با قالب های استاندارد که دارند صفحه آرایی را انجام دهید.

همه موارد مورد نیاز در یک صفحه آرایی رسمی کتاب را در آن لحاظ کنید.

- شماره گذاری در کتاب، پایان نامه، مقاله، روزنامه، مجله، بروشور، کاتالوگ و غیره.

- چیدمان صحیح با شماره های بررسی شده در فهرست مطالب، اگر فهرست مطالب نداشت شما آن را بایستی تهیه کنید؛

- عنوان هر فصل در یک صفحه جداگانه باشد؛

- همه فصل ها با شماره فرد آغاز شود؛

- بالای صفحات نام کتاب و در صفحه بعد عنوان فصل قرار گیرد. منطق قرارگیری آن را جستجو کنید و متوجه شوید تا با استاندارد صفحه آرایی کتاب همسان عمل کنید.

یعنی نام یا عنوان کتاب در بالای صفحه زوج و نام فصل در بالای صفحه فرد

و بسیاری کارهای ذوقی دیگر که در یک کار اهمیت پیدا کرده و آن را از دیگر آثار مشابه متمایز می کند.

تنظیمات ابتدایی برای شروع صفحه آرایی کتاب فارسی در ورد

در ابتدا لازم است که محیط ورد را برای انجام صفحه آرایی آماده کنیم. به این منظور:

ابتدا از بخش تنظیمات ورد، قسمت Advanced، نمایش اعداد (Numeral) را روی گزینه Context قرار می دهیم. همچنین Document View را روی Right-to-Left و نیز Show measurements in unit of را روی میلی ‌متر یا سانتی ‌متر می گذاریم.

سپس یک صفحه یا فایل جدیدی ایجاد می کنیم و یک متن چند صفحه‌ ای فارسی را شامل چند تیتر و زیر تیتر و نیز لغات انگلیسی است، می نویسیم. متنی که در این صفحه نوشته می شود، باید فرمت از قبل تعیین شده ای نداشته باشد.

چگونگی تنظیمات صفحه در ورد

تنظیمات صفحه اولین کاری است که در شروع صفحه آرایی باید انجام شود. برای این کار، در فایلی که ایجاد کرده ایم، از قسمت Page Layout، فلش کوچک گوشه‌ گروه Page Setup را می زنیم تا پنجره‌ تنظیمات صفحه باز شود. این قسمت شامل سه گزینه است: در زبانه‌ Margin اندازه‌ حاشیه‌ صفحه و در زبانه‌ Paper، ابعاد صفحه را تعیین می کنیم. زبانه‌ Layout نیاز به توضیح بیشتری دارد که در بخش های بعد به آن می پردازیم. سپس OK را می زنیم تا پنجره بسته شود.

تنظیمات فونت (قلم) در ورد

برای تنظیمات فونت یا همان قلم، باید قسمتی از متن را که شامل کلمه های فارسی و انگلیسی است، انتخاب کنیم و از زبانه Home، فلش کوچک گوشه‌ گروه فونت را می زنیم تا پنجره‌ Font باز شود. در این پنجره می‌توانیم نوع قلم و اندازه‌ آن را برای متن فارسی و لاتین به صورت جداگانه انتخاب کنیم. برای مثال برای متون لاتین فونت Calibri اندازه 12 و برای متون فارسی، فونت B Nazanin اندازه 13 را انتخاب می کنیم.

در نظر داشته باشید که اندازه فونت های لاتین از نظر چشمی، کمی بزرگ تر از فونت های لاتین هستند و به همین دلیل بهتر است اندازه آنها را کوچک تر از فونت فارسی در نظر بگیریم.

سپس OK را کلیک کنیم. به این ترتیب، اندازه‌ متون فارسی ۱۳، و اندازه‌ متون لاتینِ متن ۱۲ خواهد بود.

تنظیمات پاراگراف در ورد

برای تنظیمات پاراگراف، نشان‌ گر چشمک‌ زن را روی یک پاراگراف قرار می دهیم. سپس از روبان Home، فلش کوچک گوشه‌ گروه پاراگراف را می زنیم تا پنجره‌ Paragraph باز شود. مواردی که در این پنجره تنظیم می شوند عبارتند از: چینش متن، جهت متن، تورفتگی‌ ها، فاصله‌ پاراگراف از پارگراف قبلی و بعدی و فاصله‌ سطرهای پاراگراف.

استایل (سبک/شیوه) در ورد

قابلیت تعریف، اِعمال و ویرایش استایل ها که بیشتر کاربران به آن توجهی ندارند، از مهم ترین و کاربردی ترین امکانات محیط ورد است.

هنگامی که روی قسمتی از متن استایلی را اعمال می کنیم، می توانیم با یک دستور، همه ویژگی های مربوط به فونت، اندازه، فاصله سطرها، رنگ و دیگر موارد را که روی استایل تعریف کرده ‌ایم، به آن قسمت از متن اعمال کنیم. همچنین اگر استایل را ویرایش کنیم، همه متنی که آن استایل بر روی آن‌ ها اعمال شده است، تغییر خواهند کرد.

مثال:

اگر بخواهیم فونت عنوان فصل های کتاب را عوض کنیم یا اندازه‌ متن همه‌ پاورقی‌ ها را کوچک تر کنیم، تنها لازم است استایل مربوط به آن را ویرایش کنیم. پس از آن تغییر مورد نظر روی همه بخش هایی که در آن استایل قرار دارند، انجام می شود.

برای انجام این کار از روبان Home، فلش کوچک گوشه‌ گروه Styles را می زنیم تا پنجره‌ Styles باز شود. در این پنجره، فهرستی از استایل ‌ها وجود دارد. اکنون برای ایجاد استایل جدید و اعمال آن به چند پاراگراف، روش های زیر را انجام می دهیم:

روی دکمه New Style کلیک می کنیم تا پنجره Create New Style باز شود. دقت داشته باشید که نام استایل را باید به صورتی انتخاب کنیم که هنگام استفاده، برایمان مشخص باشد؛

برای مثال:

«عنوان فصول»، «معادله»، «پاورقی» یا «نقل قول» اسم های مناسبی هستند. همچنین می توان نام استایل را فارسی یا انگلیسی انتخاب کرد. سپس در پایین پنجره‌ Create New Style، دکمه‌ Format را کلیک می کنیم. در اینجا فهرستی نمایش داده می شود که شامل مواردی است که برای این استایل می‌توانیم تعریف کنیم. با انتخاب Font و Paragraph، پنجره‌ هایی که پیش از این توضیح دادیم، باز می‌شوند و ما می‌توانیم ویژگی های مورد نظر خود را برای استایلی که ساخته‌ ایم، تعریف کنیم.

مثلاً:

از پنجره‌ Font، اندازه متون را روی ۱۳ و فونت فارسی را روی B Loutus تنظیم می کنیم. از پنجره‌ Paragraph هم برای خط اول به میزان 0.5cm تورفتگی در نظر می گیریم. پس از این که تنظیمات مورد نظرمان را روی فونت و پاراگراف انجام دادیم و OK کردیم، در پنجره Create New Style نیز OK را می زنیم تا پنجره بسته شود.

اکنون استایل ساخته شده، در پنجرهStyles نشان داده می شود. سپس نشانگر چشمک‌ زن را روی یک پاراگراف قرار می دهیم و در پنجره‌ Styles روی استایل جدیدی که ساخته‌ ایم، کلیک می کنیم. مشاهده می شود که همه تنظیم هایی که در این استایل انجام داده بودیم، روی این پاراگراف نیز اعمال خواهد شد.

به این ترتیب می توانیم چندین پاراگراف از متن خود را روی این استایل قرار دهیم. برای تغییر تنظیمات استایل باید در پنجره Styles روی نام استایلی که ایجاد کرده‌ ایم، راست‌کلیک کنیم و Modify را انتخاب کنیم. در اینجا می توانیم تنظیمات استایل را عوض کنیم. سپس بعد از OK کردن آن، تمام قسمت‌ هایی از متن که این استایل به آنها داده شده بود، تغییر خواهند کرد.

برای صفحه‌ آرایی کتاب، لازم است برای هر بخشی از کتاب که قالب‌ بندی مشخصی دارد، یک استایل اعمال کنیم. برای مثال، یک استایل برای متن اصلی، یک استایل برای هرکدام از انواع تیترها، یک استایل برای پاورنویس و غیره.

استایل‌ های از پیش موجود

نرم‌ افزار ورد برای آنکه کار ما را آسان‌ تر کند، چندین استایل را از پیش ‌آماده کرده است.

بنابراین بهتر است تا جایی که امکان دارد، همین استایل‌ ها را Modify و استفاده کنیم و از ایجاد استایل جدید تا حد امکان خودداری کنیم.

برای دیدن همه استایل‌ هایی که در ورد وجود دارد، در پایین پنجره‌ Styles، لینک Options را کلیک می کنیم. سپس در قسمت Select Styles to show ،All Styles را انتخاب می کنیم و چگونگی مرتب‌ سازی استایل ‌ها را روی Alphabetical می گذاریم. اکنون همه استایل‌ هایی که در پانل اسلاید‌ها موجود است، به ترتیب الفبا نشان داده می‌شوند.

استایل هایی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، این موارد هستند:

Heading 1: استایل برای عنوان های اصلی متن مثل عنوان مقدمه، پیشگفتار و عنوان های فصل ها به کار برده می شود.

Heading 2: از این استایل برای عنوان هایی که زیرمجموعه عنوان اصلی هستند، مثل عنوان های داخل هر فصل استفاده می کنیم.

Heading 3: برای عنوان های که در ذیل Heading 2 هستند، از این استایل استفاده می کنیم.

Bo dy Text: برای عنوان ها متن بدنه‌ کتاب، که تو رفتگی خط اول ندارند، از این استایل استفاده می شود.

Body Text First Indent: برای عنوان های متن بدنه‌ کتاب، که تو رفتگی خط اول دارند، این استایل به کار برده می شود.

نکته ای که باید به آن دقت کنیم این است که استایل های Heading 1، Heading 2، Heading 3‌ و... را به درستی به کار ببریم؛ زیرا اگر این استایل ها را در جای مناسب به کار ببریم، می توانیم فهرست مطالب کتاب را به راحتی انجام دهیم و در ابتدای کتاب بیاوریم.

برای اینکه چگونگی کاربرد استایل ها را به خوبی متوجه شوید، فرض می کنیم می خواهیم یک کتاب آشپزی را تهیه کنیم. این کتاب برای مثال دو فصل دارد و هریک از این فصل ها خود زیرعنوان هایی دارند. حال برای اعمال استایل‌‌های Heading، برای عنوان های کتاب خود، به ترتیب زیر عمل می کنیم:

فصل ۱: غذاها (Heading 1)

ایرانی (Heading 2)

قرمه ‌سبزی (Heading 3)

چلوکباب (Heading 3)

خارجی (Heading 2)

پیتزا (Heading 3)

همبرگر (Heading 3)

فصل ۲: دسرها (Heading 1)

بستنی (Heading 2)

بستنی شکلاتی (Heading 3)

بستنی میوه ‌ای (Heading 3)

کیک (Heading 2)

کیک خامه‌ ای (Heading 3)

کیک شکلاتی (Heading 3)

بهتر است برای تنظیم صفحه بندی استاندارد، متنی را که بلافاصله بعد از عنوان می آید، بدون تورفتگی باشد. در واقع پاراگرافی از متن که بلافاصله بعد از عنوان یا زیر عنوان نوشته شده است، تورفتگی خط اول را ندارد و با استایل Body Text تنظیم می شود؛ اما پاراگراف‌ های بعدی متن با تورفتگی خط اول و با استایل Body Text First Indent می آیند.

فصل‌ بندی کتاب و پایان نامه در ورد

نرم افزار ورد این قابلیت را دارد که برای هریک از قسمت های کتاب، از سرصفحه و پاصفحه و ساختار شماره مختلفی استفاده کنیم و در صورت لزوم، افقی یا عمودی بودن صفحه (Portrait/Landscape) یا اندازه‌ صفحات را برای بخش ‌های مختلف تغییر دهیم.

مثلاً می توانیم صفحه های آغازین کتاب را با حروف ابجد و فصل اول به بعد را به صورت عددی شماره گذاری کنیم. یا می توانیم صفحه­هایی از کتاب خود را بدون شماره بیاوریم. همچنین این امکان را برای ما فراهم می کند تا برخی از صفحه­ های کتاب را با سرصفحه متفاوتی قرار دهیم. برای این کار لازم است کتاب خود را به فصل های مختلف تقسیم کنیم.

ایجاد فصل بندی جدید در کتاب

برای اینکه در فایل کتاب خود فصل جدیدی را بسازیم، باید مکان نمای چشمک ‌زن را در جایی که باید فصل جدید آغاز شود (برای مثال پس از پایان فهرست و قبل از شروع مقدمه، یا پس از پایان فصل ۱ و قبل از شروع فصل ۲)، قرار دهیم. سپس از روبان Page Layout و از گروه Page Setup، گزینه Breaks را انتخاب می‌کنیم. در اینجا چهار نوع Section Break مشاهده می شود:

Next Page: اگر این گزینه را انتخاب کنیم، فصل جدید از صفحه‌ بعد شروع می‌ شود.

Continuous: با انتخاب این گزینه، فصل جدید بدون شکست در ادامه‌ فصل قبلی شروع می‌ شود.

Even Page: با انتخاب این گزینه، فصل جدید از نخستین صفحه‌ زوج بعدی آغاز می‌شود.

Odd Page: این گزینه خلاف گزینه قبل است؛ یعنی فصل جدید از نخستین صفحه‌ فرد بعدی آغاز می ‌شود.

در کتاب های فارسی، فصل جدید معمولاً از اولین صفحه فرد بعدی شروع می شود. پس باید در آخر هر فصل، یک Odd Page Section Break قرار دهیم. به این صورت، متنی که بعد از Section Break قرار می گیرد، از صفحه‌ فرد بعدی شروع می ‌شود و اگر نیازی باشد، Word یک صفحه را برای ما خالی خواهد گذاشت. این صفحه‌ی خالی در محیط ورد نمایش داده نمی‌ شود، اما اگر از فایل خود PDF یا Print بگیریم، خواهیم دید که در صورت لزوم یک صفحه سفید میان فصل ها قرار داده شده است تا همه‌ فصل ها از صفحه های فرد شروع شوند.

سرصفحه و پاصفحه (Header & Footer) در ورد

مواردی که قرار است در کل کتاب یا در فصل های کتاب در تمام صفحه ها تکرار شوند، در Header و Footer قرار دارند.

مهم ترین این موارد، عبارتند از: نام کتاب، عنوان فصل و شماره صفحه.

برای درج یا ویرایش هدر و فوتر، از زبانه‌ Insert و در گروه Header & Footer، یکی از گزینه‌ های Header یا Footer را انتخاب می کنیم تا فهرست پایین آن باز شود. حال می‌ توانیم یکی از قالب ‌های از پیش آماده را استفاده کنیم یا با انتخاب گزینه Edit Header/Footer در آخر این فهرست، وارد حالت ویرایش سرصفحه و پاصفحه شویم.

در حالت ویرایش هدر/ فوتر، زبانه ا‌ی جدید به زبانه ‌های بالای نرم‌ افزار افزوده می‌ شود. در این زبانه، برای ویرایش هدر و فوتر، ابزارهای مورد نیاز نمایش داده می شود. ما می‌ توانیم با دوبار کلیک در منتها الیه بالا یا پایین صفحه های کتاب نیز، وارد حالت ویرایش هدر / فوتر شویم.

- اگر به کتاب های فارسی دقت کنید، متوجه می شوید که شماره صفحه های فرد در بالا سمت راست و شماره صفحه های زوج در بالا سمت چپ قرار دارند؛ یعنی هنگامی که کتاب را ورق می زنیم، شماره صفحه ها در قسمت بیرونی قرار گرفته اند و بنابراین آسان تر می توانیم آنها را ببینیم.

- همچنین نام کتاب در بالای صفحه های زوج و نام فصل در بالای صفحه های فرد گذاشته می شود. جز این، در برخی از کتاب ها ساختار صفحه ابتدایی هر فصل با سایر صفحه ها متفاوت است و شماره صفحه در آن گذاشته نمی شود یا در پاصفحه نوشته می شود.

برای تنظیم کتاب خود به این صورت، باید مراحل زیر را انجام دهیم:

ابتدا به قسمت Page Setup می رویم و پنجره‌ Page Setup را که پیش از این توضیح دادیم، باز می کنیم. سپس به زبانه‌ Layout می رویم و در بخش Headers and Footers، دو آیتم Different odd and even page و Different first page را تیک می زنیم.

نکته ای از صفحه ‌آرایی پایان‌نامه

اگر قصد انجام صفحه ‌آرایی پایان‌نامه را دارید و می خواهید پایان‌ نامه خود را به صورت پرینت یک رو صحافی کنید، صفحه های زوج و فرد یکسان هستند و بنابراین نباید Different odd and even page را تیک بزنید. این ابزارها علاوه بر پنجره‌ Page Setup، در زبانه Design که در هنگام ویرایش هدر / فوتر نمایش داده می شود هم قرار گرفته اند.

پس از آنکه این تنظیمات را انجام دادیم، در قسمت پایین پنجره Apply to را روی Whole document می گذاریم و OK می زنیم. حال می توانیم در همه فصل های کتاب خود، برای صفحه های اول فصل و صفحه های زوج و فرد، هدر و فوتر متفاوت داشته باشیم. اما اگر بخواهیم این قابلیت تنها در برخی از فصل‌ ها وجود داشته باشد، باید مکان نما درون آن فصل باشد و در قسمت Apply to، باید This section را انتخاب کنیم.

هدر و فوتر مجزا برای هر فصل

حال برای صفحه های زوج و فرد هدر و فوتر مجزا ایجاد شد. اما اگر بخواهیم با تغییر فصل ها، هدر و فوتر نیز تغییر کنند، باید به این صورت عمل کنیم:

در نخستین فصل فایل خود، بالای یکی از صفحه ها، در حاشیه‌ بالایی صفحه دوبار کلیک می کنیم تا ویرایش هدر فعال شود. در قسمت هدر فصل اول کتاب چیزی می نویسیم. سپس به فصل بعدی می رویم و دوباره روی سرصفحه دو بار کلیک می کنیم تا قابلیت ویرایش آن فعال شود و بخش Header and Footer Tools به روبان‌ ها اضافه شود. سپس در روبان Design و در گروه Navigation، دکمه‌ Link to previous را پیدا می کنیم.

این دکمه معمولاً به طور پیش‌فرض روشن است (اگر خاکستری و غیرفعال است، نشان دهنده این است که فایل فصل‌ بندی نشده است). روی آن کلیک می کنیم تا دکمه خاموش شود و ارتباط این فصل با فصل قبل قطع شود. حال با ویرایش این سرصفحه، سرصفحه فصل پیش تغییر نخواهد کرد.

دقت کنید که صفحه­ های زوج با هم، صفحه ­های فرد با هم و صفحه ­های ابتدایی با هم اتصال دارند و اگر لازم شد، می‌توانیم ارتباط هرکدام از آنها را با فصل های پیشین برداریم.

شماره صفحه

هنگامی که حالت ویرایش هدر و فوتر فعال است، در روبان Design، در گروه Header & Footer، دکمه‌ Page Number را می زنیم تا فهرست شماره صفحه‌ ها باز شود. ما از این قسمت می‌توانیم شماره صفحه را در موقعیت‌ های از پیش تعریف‌ شده بگذاریم. در صورتی که Current Position را انتخاب کنیم، شماره صفحه خارج از Text Box و در همان جایی که نشانگر چشمک‌ زن قرار دارد، گذاشته می شود.

در کتاب‌ های فارسی بیشتر اوقات شماره صفحه های زوج در سمت راست و صفحه های فرد در سمت چپ صفحه است. این گونه چینش، باعث می شود هنگام ورق زدن کتاب، دیدن شماره صفحه‌ ها آسان تر باشد.

در صورتی که ‌بخواهیم برای مثال، شماره صفحه از ابتدای فصل اول شروع شود و صفحه های قبل از آن در شماره صفحه لحاظ نشود، پس از درج شماره صفحه، در همان فصلی که می ‌خواهیم شماره آن از ۱ یا هر عدد دیگری شروع شود، در همان فهرست شماره صفحه ‌ها، Format Page Numbers… را انتخاب می کنیم. در این پنجره می توانیم فرمت شماره صفحه (۱،۲،۳ یا ا، ب، ج و …) و همچنین نقطه‌ شروع شماره صفحه را مشخص کنیم.

در صورتی که در Page Numbering، گزینه‌ Start at را انتخاب کنیم، می‌ توانیم شماره صفحه‌ هر Section را از عدد دلخواه خود شروع کنیم. با استفاده از این قابلیت، می‌ توانیم برای هر کدام از فصل‌ ها، شماره صفحه را با فرمت جداگانه‌ ای بزنیم. برای مثال، می‌ توانیم بخش‌ های قبل از شروع متن اصلی کتاب، مانند فهرست و مقدمه را به عنوان فصلی جداگانه، با حروف ابجد شماره‌ گذاری کنیم و برای شماره گذاری متن اصلی کتاب، از اعداد استفاده کنیم.

فهرست مطالب

در صورتی که عنوان هایی را که در متن وجود دارند، به صورت درست استایل ‌بندی کنیم، برای درج فهرست مطالب، کار سخت و زیادی در پیش رو نخواهیم داشت. تنها باید نشانگر چشمک‌ زن را در جایی که می ‌خواهیم فهرست مطالب درج شود، قرار دهیم. سپس در روبان Reference، دکمه‌ بازشونده‌ Table of Contents را کلیک و Automatic Table 1 را انتخاب می کنیم.

به این صورت، فهرست مطالب به همراه شماره صفحه‌ هر کدام از عنوان ها، درج می شود. در حقیقت نرم‌ افزار ورد به دنبال متونی می‌ رود که استایل Heading 1، Heading 2,… روی آنها اعمال شده است و آنها را به همراه شماره صفحه‌ شان در فهرست مطالب قرار می دهد. در صورت ویرایش فایل و به هم ریختن شماره صفحه ها، به آسانی با زدن دکمه‌ Update Table در زبانه‌ Reference، شماره صفحه های جدید به صورت خودکار جایگزین شماره ‌های قبلی می شود.


آموزش صفحه آرایی کتاب در ورد به فارسی روان - پژوهش ساوالان.. سلکو

selco.ir

نحوه فصل‌ بندی کتاب،; چگونگی گذاشتن سرصفحه و پاصفحه (هدر و فوتر)،; شماره صفحه و تنظیم فهرست مطالب در نرم افزار ورد. این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا کتابی ...


صفحه آرایی کتاب و چند نکته کلیدی برای آن - انتشارات پژوهش ساوالان.. پژوهش و نشر سلکو

narvanpub.com

یکی از طراحان معروف کتاب به نام اریک اسپیکرمن درباره صفحه‌آرایی کتاب و طراحی کتاب می‌گوید: کتابهای فراوانی دیده‌ام که علی‌رغم طراحی جلد بسیار ...


صفحه آرایی و طراحی کتاب - نشرآنلاین سلکو

nashreonline.com

ما در نشرآنلاین با دقت و ظرافت تمام در کنار رعایت اصول صفحه‌آرایی و استانداردهای روز، تلاش می‌کنیم بهترین برآیند را برای صفحه آرایی و طراحی کتاب‌های شما به دست ...


آموزش صفحه آرایی و صفحه بندی کتاب فارسی در ایندیزاین - SELCO.IR

arangweb.com

آموزش Indesign که یکی از بهترین نرم افزارهای صفحه بندی کتاب است. فیلم رایگان اموزش صفحه ارایی کتاب با ایندیزاین به همراه قالب آماده برای دانلود.


صفحه آرایی کتاب - سایت رسمی انتشارات کتاب سلکو

katibenovin.ir

یکی از طراحان معروف کتاب به نام اریک اسپیکرمن درباره صفحه‌آرایی کتاب و طراحی کتاب می‌گوید: کتاب‌های فراوانی دیده‌ام که علی‌رغم طراحی جلد بسیار عالی، صفحات درونی ...


آموزش صفحه آرایی کتاب و صفحه بندی پایان نامه - نشر پژوهش ساوالان..

motekhassesan.com

در واقع آماده سازی صفحه آرایی کتاب به منظور چاپ کتاب می باشد، در فرایند چاپ کتاب برخی اصول هستند که انجام آن‌ها را میتوان یک باید دانست که صفحه ...

صفحه آرایی کتاب چیست؟

هدف از صفحه آرایی کتاب چیست؟


پایه و اصول صفحه آرایی | پایگاه کتاب های درسی، اداره کل نظارت

chap.sch.ir

پایه و اصول صفحه آرایی. تاریخ ارسال 1392/05/13. کد کتاب: 475. دوره تحصیلی: دوره دوم آموزش متوسطه›فنی حرفه ای›هنر›گروه هنر›گرافیک›پایه یازدهم. سال تحصیلی:.


صفحه آرایی کتابها - موسسه ایران تایپیست

irantypist.com

صفحه آرایی کتاب از جمله مسائل حائز اهمیتی است که شما می بایست برای کتاب مورد نظر خویش از ایده های جالب توجه و منحصر به فردی استفاده کنید تا نگاه مشتریان ...

آیا صفحه آرایی کتاب حائز اهمیت است؟

آیا می توان هزینه صفحه آرایی کتاب را اعلام کرد؟


صفحه آرایی کتاب | طراحی کتاب | با قیمت و کیفیت رقابتی

safhearae.ir

افزایش وحشتناک هزینه ها و عدم سودهی کتاب باعث شده انتشارات و مولفین و … از طراحی و صفحه آرایی کتاب در ایندیزاین به ورد حرکت کرده تا بلکه اندکی از هزینه های خود ...


آموزش صفحه آرایی کتاب و پایان نامه در ورد به فارسی روان

pictocademy.ir

استفاده از استایل‌ها برای قالب‌بندی متن، فصل‌بندی کتاب، نحوه گذاشتن سرصفحه و پاصفحه (هدر و فوتر)، شماره صفحه و درج فهرست مطالب در نرم افزار ورد، از جمله نکاتی ...


طراحی کاور، جلد، بسته بندی و صفحه آرایی | انجام می دهیم

anjammidam.com

سفارش آنلاین خدمات حرفه ای طراحی کاور، جلد، بسته بندی و صفحه آرایی در انجام میدم ... من میتونم در ورد برای چاپ و نشر کتاب، آن را صفحه آرایی و قالب بندی کنم.

سلام، وقت بخیر و خسته نباشید. اگر لطف کنید و این نمونه کارهای من را ببینید و نظر خودتان را بگویید خیلی ممنون می‌شوم. یه سری سوال هم درباره‌ی قالب‌ها دارم که برایتان اس‌ام‌اس کردم اگر لطف کنید و پاسخ دهید و من را در جهت یادگیری قالب‌ها راهنمایی کنید ممنون می‌شوم. با احترام
سلام. صفحه آرایی یعنی مهارت. برای کسب این توانمندی باید به قواعد آن نیز مسلط باشید. سر صفحه، پا صفحه، شماره گذاری، رعایت صفحات و فصولی که باید از بابت شماره فرد بودن یا نبودن صفحه و .. بسیاری نکات ریز و درشت دیگر. که همگی را پیش تر گفته ایم.در پیام های پیشین به کررات اشاره کرده بودیم. اما شما صرفا یکسری نسخه ورد را انجام داده اید که هر شخصی که ابتدایی ترین آشنایی با تایپ داشته باشد و اندک مقداری ورد بداند می تواند این کارها را بکند. در واقع جز تایپ البته اگر در این سه کار ارسالی، انجام داده باشید و کپی نباشد، و شماره گذاری و گذاردن تصویر، شما در این سه مورد کار دیگری انجام داده اید! نه.به جای تعدد در افزودن به کارهای خود که هر بار چندتا می فرستید، تنها یک کار را انتخاب کنید تا 100 و بیشتر از نظر صفحه، بعد همه موارد صفحه آرایی مثلا وزیری را در آن پیاده کنید. عین کتاب رسمی. تاکید می کنم رسمی. صفحه آرایی یک مهارت است نا بازی یا کاری که هر کسی بدون آموزش بداند. همه چیز همین است. بار دیگر همان را در قطع رقعی و .. انجام دهید. اصلا نوشته های ما را نمی خوانید. این کار برای خود شما خوب است. اما شما هر بار فرار روبه جلو دارید، به جای آموختن و صرف وقت دقیق ..
سلام، وقت بخیر و خسته نباشید. ببخشید وقت ارزشمند شما را می‌گیرم. نمونه کارم صفحه آرایی ساده‌ی کتاب کودک و نوجوان را براتون فرستادم. اگه لطف کنید و ملاحظه کنید و نظر خودتان را بگویید خیلی ممنون می‌شوم. البته نمی‌دانم که شما در کار کتاب‌های کودک و نوجوان نیز هستید یا نه؟ با احترام و سپاس
سلام. نمونه کار باید یک کتاب کامل باشد. آنچه که ارسال کردیم متن کامل یک اثر است. که بعد از تایید متقاضی به مرحله صحافی می رسد. لذا کتاب کاملی را انتخاب کنید و در دو قطع وزیری و رقعی با قالب های استاندارد که دارند صفحه آرایی را انجام دهید. و همه موارد مورد نیاز در یک صفحه آرایی رسمی کتاب را در آن لحاظ کنید. مانند شماره گذاری؛ چیدمان صحیح با شماره های بررسی شده در فهرست مطالب، اگر فهرست مطالب نداشت شما آن را بایستی تهیه کنید؛ عنوان هر فصل در یک صفحه جداگانه باشد؛ همه فصل های با شماره فرد آغاز شود؛ بالای صفحات نام کتاب و در صفحه بعد عنوان فصل قرار گیرد. منطق قرارگیری آن را جستجو کنید و متوجه شوید تا با استاندارد صفحه آرایی کتاب همسان عمل کنید. یعنی نام یا عنوان کتاب در بالای صفحه زوج و نام فصل در بالای صفحه فرد و بسیاری کارهای ذوقی دیگر که در یک کار اهمیت پیدا کرده و آن را از دیگر آثار مشابه متمایز می کند.
دیدگاه خود را بیان کنید